Behandelingen

Er zijn verschillende manieren om een vacht in het gewenste model te zetten. Wij volgen de lijnen van het rastypische model, maar luisteren uiteraard naar de wens van onze klant.

*** Bij een gehele trimbehandeling zitten de volgende diensten inbegrepen:

- Nagels knippen - Anaalklieren legen - Oren uitplukken ***


Wassen

U kunt bij ons terecht voor een wasbeurt, dit kan bijvoorbeeld tussen twee trimbehandelingen door zijn, of wanneer u het uzelf niet lukt om uw hond te wassen. Uw hond wordt in bad met professionele shampoo's gewassen die passen bij zijn/haar vachtsoort. Hierna spoelen wij de vacht goed door, zodat er geen shampooresten in de vacht blijven zitten. Na het wassen wordt uw hond gedroogd met een handdoek en daarna geföhnd met een speciale föhn. Bij het wassen zitten geen overige diensten inbegrepen, deze kunt u eventueel wel bijboeken op afspraak.

*** Losse wasbeurten zijn niet toe te passen op de stokhaarvachten zoals:

Berner Sennen, Duitse Herder etc. U kunt altijd bellen voor de mogelijkheden***


Borstelen

Wilt u uw hond graag langharig houden, maar heeft u zelf niet genoeg tijd om dit periodiek bij te houden? Bij ons kunt u een borstelkaart aanschaffen. De borstelkaart is in de vorm van een arrangement. Deze kunt u buiten de gehele trimbeurten om inplannen. De borstelkaart is een volledig jaar geldig.


Ontwollen

Wanneer u erg veel last heeft van alle losse haren in huis, kunt u voor een ontwolbehandeling kiezen. Deze behandeling wordt toegepast op de stokhaarvachten zoals die van de Berner Sennen, Duitse Herder, Newfoundlander, Leonberger etc. Bij het ontwollen gaan we de hond eerst wassen met speciale shampoo, daarna drogen wij de hond af met een handdoek en later met de waterblazer/föhn. Met het uitblazen van de vacht komen alle losse en dode haren eruit. Hierna gaan we de vacht nog doorborstelen en kammen, eventueel ontdoen van klitten. De vacht wordt in gewenst model getrimd.

*** Deze behandeling is ook toe te passen op katten ***


Ontklitten

Bij veel klitten in de vacht kunnen wij uw hond/kat ontklitten. Wanneer u uw hond/kat komt brengen kijken we samen even naar de conditie van de vacht. W bespreken de mogelijkheden, eventueel dus ook ontklitten. In sommige gevallen is het beter om de vacht kort te zetten en daarna weer opnieuw te beginnen. Dit doen we wanneer de klitten dermate groot zijn en het niet diervriendelijk is deze eruit te borstelen/kammen. Ontklitten is voor zowel ons als uw huisdier erg intensief en dat is ook de reden waarom wij hier een meerprijs voor moeten rekenen.


Scheren

Met scheren bedoelen wij het trimmen van de vacht d.m.v. een tondeuse. Er zijn verschillende lengtes die we kunnen toepassen. Met het scheren kunnen we zowel de hond in model zetten als op 1 lengte. Dit bespreken we uiteraard vooraf en samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden en wensen.


Effileren

Het effileren gebeurt met een effileerschaar. Bij Boomers, Shih Tzus, Maltezers etc. maken we gebruik van de methode effileren inkorten. Hierbij brengen we de vacht in model met de effileerschaar. Bij Spaniels, Setters en Golden Retrievers brengen we de vacht in model door te plukken en later te effileren met de effileerschaar. Bij deze vachten zorgen we dat het er zo natuurlijk mogelijk uitziet, en dus niet geknipt lijkt.


Knippen

Bij kroeshaarvachten zoals van de Poedel, Labradoodle, Bichon Frisé etc. brengen wij de vacht in model d.m.v. een rechte schaar. Met deze schaar kunnen wij elk gewenst model toepassen.


Plukken

Het plukken van de vacht doen we bij honden die een ruwharige vacht hebben. Hierbij plukken we de losse haren uit waardoor de vacht hard blijft en niet zacht wordt. De plukvacht heeft in verhouding met de knip- en effileervachten minder onderhoud nodig. Door de harde haren is klitvorming bij deze vacht minimaal.


*** Wanneer u uw huisdier bij ons brengt voor een vachtbehandeling, raden wij aan om niet te lang te blijven i.v.m. de energie van de hond, deze kan worden beïnvloed door de baas ( hij of zij wil het liefst weer met u mee naar huis) ***